skip to Main Content

27 nov – Vertraging door zware regenval

We gaan op de motor naar Guntur macan en daar treffen we Nizar met het team. Ze zijn net bezig de volgende lading huizen uit te laden. Er staat al een groepje mensen uit het dorp  klaar om te helpen met uitladen. We bekijken de lokaties en die zijn er bijna klaar voor er wordt nog schoongemaakt. Wat is daar vreselijk veel verwoest! Het valt nu nog meer op dan voorheen…. op eerste foto zie je hoe de mensen nu nog wonen, wachtend op hun huis…

Het team kon een paar dagen niet komen want het heeft in Pringgasela 3 dagen geregend en zodoende kon er geen bamboe gekapt worden!
We gaan door naar Dopang en daar is het andere team aan het plaatsen en dit gaat goed en naar wens.
Ondertussen zie ik dat de dorpskliniek ook helemaal kapot is en dat er nu 2 tenten staan voor de patienten!
Ik spreek  met een verpleegster en er zijn veel mensen ziek, veel diaree en luchtweg aandoeningen. Begrijpelijk onder deze omstandigheden. Drinkwater is ook nog een punt.
We spreken af dat ik deze week nog drinkwaterfilters kom brengen en wat extra medicatie. Ze is dolblij!
Ook zitten nog 300 kinderen onder een tentzeil als noodschool. Hier zal ik ook een dezer dagen waterfilters brengen heb ik het hoofd van de school beloofd.
Vanaf morgen zijn er 3 teams aan het werk en wel een in Guntur macan, een in Dopang en een in RT 5 voor de laatste afwerking. We zitten nog op schema en hopen dat alles eind december staat!
Hartelijk dank weer en vriendelijke groet,
Jantine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Share This

Share This

Share this post with your friends!

Back To Top
%d bloggers liken dit: