skip to Main Content

Plastic afval is in heel Indonesië een enorm probleem. Trouwens, wereldwijd lijkt mij. Maar op Gili Gede, een klein eilandje voor de kust van Lombok proberen ze er daadwerkelijk het verschil te gaan maken!

Jet Kelner, de founder van Via Vacare zag het op “haar” eiland gebeuren. Plastic is niet goed voor de gezondheid, de visstand én toerisme.

Via overleg met dorpshoofden en hoofd eiland, ontwikkelen en uitvoeren van een educatief programma op de school, opruim acties, en de aanstelling van 5 vuilnisvrouwen hoopt men een schoon Gili Gede te realiseren! En het gaat goed!

Het is geweldig om te vernemen hoe dorpshoofden, het hoofd van het eiland, Madak Belo (Frans resort), ibu Jantien en Holis, Ratu en vele bewoners, oud en jong zich inzetten om Gili Gede een voorbeeld te maken van een schoon eiland in Indonesië.

Om het project voort te kunnen zetten voor 2 jaar is er nog € 7.000,-nodig. Met name voor salaris van 5 vrouwen voor 2 jaar die verantwoordelijk worden voor opruimacties, transport van plastic naar vasteland om te verkopen voor recycling. Maar ook voor workshops plastic afval verwerking, goede vuilnisemmers, restplastic afval verbranding op een verantwoorde manier.

Doe mee aan dit prachtige initiatief. Laat hen weten dat u trots bent op wat zij bewerkstelligen en doneer a.u.b.!

Afval, en met name plastic is een groot probleem op Lombok maar eigenlijk in heel Indonesië.

Daar wordt nu op Gili Gede, een eilandje voor de kust van Lombok serieus werk van gemaakt door plastic te recyclen.

Uw steun is nodig!

Financieel of materieel kunt u een steentje bijdragen.

Neem contact met ons op als u vragen heeft.

SPONSOREN

PRODUCTEN VAN GERECYCLED PLASTIC

Translate »
Share This
Back To Top